Back to the top

Ostrimo pogled na FeKK-u!

Delavnica filmske kritike

Ostrenje pogleda z delavnico filmske kritike ponovno na FeKK-u! Pod poznopoletnimi zvezdami bomo z zadnjicami na travi gledali izbrane kratkometražne filme ter kasneje o njih premišljevali, razpravljali in jih predebatirali z mentorico dr. Majo Krajnc, odgovorno urednico revije KINO!.
Skozi pogovor bomo spoznavali specifike kratke forme v različnih filmskih zvrsteh ter tako udeležencem delavnice približali filmsko umetnost. Še posebej se bomo posvetili mladim prodornim avtorjem in tematikam, ki zadevajo mlade, s tem pa ostrili kritični odnos – tako do filmske umetnosti kot sveta okoli nas. V pogovore bomo vključili tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce ter tako širili svoja obzorja.
Oboroženi z novim znanjem se bomo nato preizkusili v pisanju filmske kritike – od idejne zasnove do končnega izdelka. Besedila se bodo premlevala in kalila skozi pogovor z mentorico, ki bo med delom v nastajanju podajala konstruktivno kritiko, komentarje in smernice. Končne izdelke bomo objavili na festivalski spletni strani in na spletnem portalu Ostrenje pogleda.